Dennis degradeert de tegenstand en verlengt zijn wereldtitel, Evenepoel mee op het podium

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Dennis degradeert de tegenstand en verlengt zijn wereldtitel, Evenepoel mee op het podium

Elke anderhalve minuut bolt er een andere renner van de ramp om aan zijn WK tijdrijden te beginnen. Wij pikten in bij Yves Lampaert en brengen u de belangrijkste updates van dit WK.

Dit nieuwsbericht wordt automatisch over 60 seconden vernieuwd.

16:55 - Dennis wint met overmacht de tijdrit en verlengt zo zijn wereldtitel. Evenepoel pakt knap zilver. Campenaerts en Lampaert hadden pech onderweg.

16:48 - Het brons gaat naar de Italiaan Gana. Dennis degradeert de concurrentie, alleen Evenepoel komt nog wat in de buurt (ruim 1 minuut). Alleen pech kan de wereldkampioen van een nieuwe regenboogtrui houden.

16:36 - En dan ook nog eens mechanische problemen voor Campenaerts. Wat een rotdag voor hem.

16:25 - Campenaerts is ten val gekomen en ziet dat Rohan Dennis hem voorbij rijdt. Het lijkt een tweestrijd tussen hem en Evenepoel te zullen worden.

16:15 - Het is beginnen druppelen op het parcours. Lampaert is buiten beeld ten val gekomen en komt met een flinke vertraging over de finish.

16:04 - De voorlopige tussenstand na het eerste tussenpunt:

16:03 - Dennis doet 18 seconden sneller dan Evenepoel na het eerste tussenpunt. Campenaerts volgt op een seconde van Evenepoel.

15:59 - Bij het eerste tussenpunt doet niemand beter dan onze jonge landgenoot. Aan de leiding (aan de finish) is de Brit Archibald.

15:43 - Ondertussen is Campenaerts als laatste Belg aan de tijdrit begonnen. Na hem komt nog een renner: regerend wereldkampioen Rohan Dennis.

15:42 - De Pool Kamil Gradek is de nieuwe leider met 1:09:17.55.

15:39 - De sokken gingen meteen omhoog bij Remco Evenepoel.

15:35 - Dunbar naar de hot seat. Hij haalt maar liefst drie renners in en finisht als allereerste. Hoe lang mag hij blijven zitten?

15:22 - Remco Evenepoel is aan zijn tijdrit begonnen en trok meteen zijn sokken omhoog. Mag dat wel? Luke Durbridge heeft momenteel de beste tussentijd.

15:16 - De achterstand van Lampaert op leider Archibald bij het eerste tussenpunt bedraagt drie seconden.

15:06 - Evenepoel begint om 15:21:30 aan zijn onderneming.

14:59 - Lampaert is als eerste Belg aan zijn tijdrit begonnen. Remco Evenepoel is de volgende landgenoot die aan zet is en Victor Campenaerts schiet als voorlaatste uit de startblokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties