Dumoulin over gemist WK: "Had gaaf geweest om voor Mathieu Van der Poel te rijden"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Dumoulin over gemist WK: "Had gaaf geweest om voor Mathieu Van der Poel te rijden"
Foto: © photonews

Het seizoen is helemaal niet gelopen zoals Tom Dumoulin dat had gewild. De ronderenner moest in de Giro af stappen en had gehoopt om veel vroeger zijn comeback te kunnen maken. Ook het WK moet hij aan zich voorbij laten gaan.

De Nederlander stapte in de Ronde van Italië af met knieproblemen en vervolgens waagde  hij zich tijdens de Dauphiné terug op de fiets. Te vroeg, zo bleek en ook de Tour de France en de Vuelta moest Tom Dumoulin aan zich voorbij laten gaan.

Hetzelfde geldt voor het WK. En daar had de Nederlander graag bij geweest. "Het is altijd feest met de nationale selecties. Het is het leukste evenement van het jaar en dit missen, dat doet misschien nog het meeste pijn", gaf Dumoulin toe bij Eurosport.

Bij Nederland zit er met Mathieu van der Poel overigens een grote kanshebber in de selectie. "Ik ken hem niet zo goed, maar om voor hem te rijden, dat had me wel gaaf geleken. Ik die de alles bij elkaar houd en hij die zich vervolgens kan uitleven. Als hij het juist aanpakt komt het wel goed. Met of zonder mij", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties