Evenepoel kan gerust leven met zilver op WK tijdrijden: "Volgend jaar ben ik er terug"

Evenepoel kan gerust leven met zilver op WK tijdrijden: "Volgend jaar ben ik er terug"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De armen mochten met recht en reden de lucht in bij Remco Evenepoel: op een WK tijdrijden is een tweede plaats ook echt wel iets om fier op te zijn. Dat besefte Evenepoel zelf ook wel. Rohan Dennis kloppen is dus iets voor de toekomst. Volgend jaar misschien al.

In eerste instantie leek er op het gelaat van de zilveren medaillewinnaar toch enige ontgoocheling merkbaar. "Ontgoocheld is wat veel gezegd", ontkent Evenepoel bij Sporza. "Zilver was het hoogst haalbare. Je zit daar natuurlijk wel vol spanning op die hot seat. Alleen, het verschil is een minuut, dan was Dennis gewoon te sterk. Hij is de verdiende winnaar."

Ik mis nog power op de vlakke stukken 

Evenepoel reed heel wat andere concurrenten ook wel op ruime afstand. "Ik denk dat ik vooral in het tweede deel het verschil kon maken, op Dennis na dan. Vanaf kilometer 25 heb ik de gas opengezet. Daarna liep Dennis ook niet meer uit op mij. Ik mis gewoon nog de power op de vlakke stukken." 

Desondanks zijn er meer dan redenen genoeg om met een goed gevoel terug te blikken op het WK tijdrijden. "Ik ben meer dan tevreden over mijn prestatie. Mooi dat ik dit nu al op mijn palmares kan zetten." Wereldkampioen worden in deze discipline, dat zal er in de toekomst dan wel een keertje van komen. "Volgend jaar ben ik er terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties