Lampaert panikeert niet voor wegrit ondanks spectaculaire val

Lampaert panikeert niet voor wegrit ondanks spectaculaire val
Foto: © photonews

Het was even schrikken toen Yves Lampaert zich in de laatste rechte lijn van het WK tijdrijden begaf en er plots een tijdsverschil werd aangegeven van boven de negen minuten. Overduidelijk was er onderweg iets gebeurd: een valpartij had het ritme van Lampaert gebroken.

Bij Sporza gaf Lampaert enige toelichting. "Ik ging iets te rap in een niet zo moeilijke bocht. Misschien heb ik te veel aan mijn voorrem getrokken. Toen ik in een putje reed, ging ik met mijn 2 wielen de lucht in en kwam ik hard neer. Mijn kader was gebroken en ik had 2 lekke banden."

Eigenlijk was het parcours niet zo gevaarlijk 

In tegenstelling tot de dames konden de heren elite de tijdrit nochtans afwerken in grotendeels droge omstandigheden. "Eigenlijk was het parcours niet zo gevaarlijk. Er zijn veel blinde bochten die je op volle snelheid kunt nemen. Alleen waren er een paar waar je wél moest remmen."

Sowieso zette Lampaert op dit WK vooral in op de wegrit. Wat dat betreft ziet hij het niet somber in. "De schade valt wel mee. Ik heb brandwonden op mijn scheenbeen en mijn gat zal wel wat stijf zijn, maar tegen zondag zal dat opgelost zijn. Wij zijn taaie kerels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties