Mysterie Dennis staat er plots weer helemaal: "Ik heb de fiets nog niet aan de haak gehangen"

Mysterie Dennis staat er plots weer helemaal: "Ik heb de fiets nog niet aan de haak gehangen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het rijtje 'mysteries in deze wereld' hoort Rohan Dennis gerust thuis. Het kan bij de Australiër de twee kanten uit, alles of niets, maar het is wel vaker alles. Dennis is nog altijd de beste tijdrijder ter wereld. Daar doet zijn opvallende opgave in de Tour niets van af.

De snelste man ter wereld, zo kan hij zichelf opnieuw noemen. "Vandaag wel ja. Het ging absoluut perfect. Om mezelf mentaal te kunnen voorbereiden, was veel moeilijker dan het eruitzag. Ik ben veel mensen dank verschuldigd."

Ik hield me aan het tempo dat ik vorig jaar reed 

De specialist opteerde voor een bewuste aanpak van de tijdrit in Yorkshire. "Ik hield me aan het tempo dat ik vorig jaar reed in Innsbruck. Bij het eerste tussenpunt wist ik dat ik een kleine twintig seconden voor lag. Ik wist dat ik nog meer kon geven. Ik klom zo snel mogelijk over de beklimmingen heen om dan op het vlakke weer in mijn ritme te geraken." 

Het is eens een andere manier om in het nieuws te komen dan een dag voor de tijdrit in de Tour plots van de fiets te stappen. "Sinds de Ronde van Frankrijk is er veel gepraat over wat ik deed. Het betekent veel voor mij om hier in de best mogelijke vorm te komen en mijn titel te verlengen. Ik heb de fiets nog niet aan de haak gehangen. Ik ben hier om te koersen en te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties