Remco Evenepoel klopt de sokkenmeter... of toch niet

Remco Evenepoel klopt de sokkenmeter... of toch niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel viel meteen op tijdens de WK-tijdrit in Yorkshire. Hij had nog maar enkele meters gereden toen hij plots zijn rechtersok omhoog leek te trekken. Wilde Evenepoel zo de sokkenmeter te slim af zijn? De vicewereldkampioen tijdrijden beweert van niet.

Op het WK moeten er aan verschillende voorwaarden voldaan worden. Er is al heel veel te doen geweest over de 'sokkenmeter', die UCI-officials gebruiken om te controleren... of de renners geen te lange sokken aantrekken. Het leek er even op dat Evenepoel had uigepakt met een slimme truk.

Professor Bert Blocken liet al weten er met langere sokken wel degelijk harder gereden kan worden. Er zou zo een voordeel qua aerodynamica geboekt kunnen worden. Het had er dan ook alle schijn van dat Evenepoel hier aan gedacht had toen hij vlak na zijn start met de hand richting sok ging.

SCHOEN LOSGEKOMEN

Achteraf bleek het er niets mee te maken te hebben, zo beweert Evenepoel althans zelf. Volgens hem was zijn schoen losgekomen bij de start en wilde hij deze enigszins aanspannen. De lange afstand van de tijdrit permitteerde hem om hiervoor wel een momentje de tijd te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties