Verbrugghe looft Evenepoel en ziet hem in wegrit concurrentie schrik aanjagen

Verbrugghe looft Evenepoel en ziet hem in wegrit concurrentie schrik aanjagen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rik Verbrugghe heeft zijn eerste prijsje op een WK als bondscoach beet met de zilveren medaille van Remco Evenepoel in het tijdrijden. De bondscoach vond hem geweldig presteren en is ook benieuwd naar de reactie van de tegenstand, moest Evenepoel zondag in de wegrit aanvallen.

"Wij wisten dat er een medaillekans was. Natuurlijk heeft hij het ook niet zo uitgesproken. Top vijf was al mooi geweest. Je mag toch niet vergeten dat hij nog maar negentien jaar is. Vicewereldkampioen, hij mag er wel bij staan. Remco heeft fantastisch gereden", spaart Verbrugghe bij Sporza zijn complimenten niet.

Heel even was er een momentje waarbij de entourage toch wat de adem inhield. "Boven op het tweede klimmetje was hij aan 't voelen of hij niet lek aan 't rijden was. We dachten: het zal toch niet waar zijn dat hij hier lek rijdt. Een minuut later hadden we door dat het geen leegloper was."

SCHRIK OM MET REMCO MEE TE GAAN

Over de specifieke rol van Evenepoel tijdens de wegrit wil Verbrugghe niets kwijt. Indien de winnaar van San Sebastián zou demarreren, zou dat wel velen tot nadenken stemmen. "Als hij wegspringt op een moment dat het makkelijk is, springt er honderd man op zijn wiel. Er zijn er ook veel die twijfelen en zeggen: ik ga me belachelijk maken met hem erbij. Ze durven niet altijd meegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties