Boonen ondanks kanttekening opnieuw erg onder de indruk van Evenepoel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Boonen vindt dat Evenepoel een allrounder moet blijven

Boonen ondanks kanttekening opnieuw erg onder de indruk van Evenepoel

Ook Tom Boonen heeft genoten van het WK tijdrijden en dan vooral van de prestatie van Remco Evenepoel. Tegelijkertijd nuanceert de ex-renner ook en haalt hij de afwezigen aan. Al belet dat Boonen niet om Evenepoel een gouden toekomst te voorspellen. Liefst als allrounder.

"Ik heb het moeilijk om het juiste woord te vinden voor wat Evenepoel presteert... 'Onnatuurlijk' is misschien het beste. Ik ga het nog eens herhalen: Remco is een eerstejaarsbelofte! Dat is eigenlijk zijn categorie. En die jongen geeft de WK-top op zijn donder. De rest gaat zijn borst moeten natmaken als ze de komende jaren nog prijzen willen pakken", zegt Boonen in zijn column in HLN. "Petje af voor Remco."

WEERSTAND KWEKEN

Het deelnemersveld was misschien niet het sterkste ooit. "Ik maak één kanttekening: niet de hele wereldtop was in Yorkshire. Dumoulin deed niet mee, Thomas ook niet. Als er moet geklommen worden, is Froome ook nog super. Ook Dennis is nog buiten bereik. Als Remco de komende jaren nog wat extra weerstand kweekt, gaat hij die mannen ook allemaal pijn doen."

Gaat het tijdrijden dan een nog prominentere rol spelen in zijn carrière? "Ik vind niet dat hij daarvoor op het tijdrijden moet gaan focussen. Hij is een allrounder, wat mij betreft moet hij dat blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties