"Dennis haalt grote gelijk met wereldtitel"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
"Dennis haalt grote gelijk met wereldtitel"
Foto: © photonews

Rohan Dennis was gisteren oppermachtig op het WK tijdrijden. De Australiër heeft er nochtans een woelig jaar opzitten.

Remco Evenepoel reed een formidabele tijdrit, maar strandde op 1’09” van Dennis. Filippo Ganna belandde op plek drie op 1’55”. Het zegt veel over de dominantie van Dennis.

De Australiër stapte daags voor de individuele tijdrit uit de Ronde van Frankrijk door een dispuut met zijn ploeg over het materiaal. Hij haalde gisteren zijn grote gelijk.

“Ik heb mij laten vertellen dat Dennis nogal cassant uit de hoek kan komen”, vertelde Christophe Vandegoor aan Sporza. “Met harde en soms platte humor. Op zijn Australisch, zeg maar.”

"Zoals bijna alle toppers is hij dus iemand met een handleiding. Hij is enorm gefocust en veeleisend. Daarom barstte de bom tijdens de Tour. Je kunt je afvragen of die vaandelvlucht gepast was, maar met zijn wereldtitel bewijst Dennis nu wel zijn gelijk."

"Hij had nog maar een tweetal weken de klik gemaakt. Op een trainingssessie in Andorra reed hij dezelfde waarden als een jaar geleden en toen besefte hij: ik kan het opnieuw. Daarom wees hij naar zijn zege ook naar zijn hoofd. "Ik ben niet zot", wou hij zeggen. Het is de zege van het hoofd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties