Mama Evenepoel: "Hier konden we enkel maar van dromen in zijn eerste profjaar"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 59 reacties
Mama Evenepoel: "Hier konden we enkel maar van dromen in zijn eerste profjaar"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel pakte woensdag zilver op het WK tijdrijden. Een onwaarschijnlijke prestatie voor een jongen van negentien.

“Hij had er een goed oog in”, vertelde mama Agna aan Het Laatste Nieuws. “Dat bleek ook uit zijn laatste sms’je. “Maar dat hij op deze leeftijd al tussen die groten op het podium staat is gewoon fantastisch. Het bewijst alleen maar hoe hard hij bezig is met zijn vak. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.”

Papa Patrick was blij dat het verschil met winnaar Rohan Dennis uiteindelijk meer dan een minuut bedroeg. Anders was hij waarschijnlijk nog veel harder teleurgesteld geweest.  Nu was het verschil duidelijk. Dennis was van een nog ander niveau.”

“Misschien maar goed ook. Want het gaat zo al snel genoeg voor Remco. ’Top vijf is de ambitie, het podium zou mooi zijn’, zei hij. Maar de fonkeling in zijn ogen zei toen al genoeg…”

Mama Agna: “Hier konden we enkel maar van dromen in zijn eerste profjaar. Iedereen vindt het op den duur zo normaal, zo evident wat hij presteert. Maar dat is het dus niet. Er zullen nog periodes komen waarin het moeilijker gaat. Dan zullen wij er voor hem zijn. Altijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties