Wellens hoopt op regen, Van Avermaet ambitieus en Evenepoel? "Niet gekomen om WK te winnen ... dit jaar!"

Wellens hoopt op regen, Van Avermaet ambitieus en Evenepoel? "Niet gekomen om WK te winnen ... dit jaar!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De verkenning van het WK in Yorkshire door de Belgische nationale ploeg heeft voor de nodige ambities gezorgd. Het parcours zet de deur op een flinke kier voor Belgisch succes, zoveel is duidelijk.

Remco Evenepoel wil zijn steentje bijdragen voor de ploeg, maar droomt nog niet van de wereldtitel: "Dit jaar nog niet. Het parcours is niet helemaal mijn ding, dus ik kom nog niet naar hier om wereldkampioen te worden. Volgend jaar? Dat is een ander verhaal."

"Wat mijn rol dan wordt zondag? Dat zullen we moeten zien, dat is moeilijk om dat als renner vooraf zelf te zeggen. Langer wachten is misschien goed om veel bij te leren, maar als ik de boel in brand moet steken, zal ik dat ook doen."

De aankomststrook ligt me wel

Greg Van Avermaet is ambitieus: "Het is een heel technisch lokaal rondje, heel gevaarlijk ook waarbij het zaak zal zijn om aandachtig te zijn. Het gaat doorwegen op het einde, het blijft altijd op en af en draaien en keren", is hij eerlijk bij Sporza.

"Iedereen zal veel krachten verspelen als hij achteraan zit, dus het zal een continu gevecht zijn. Kampioen worden? Dan moet je aandachtig zijn, goede benen hebben en wat geluk hebben denk ik."

Ik hoop op regenweer, komt hele ploeg goed uit

"De aankomststrook ligt me wel, het is een vrij eerlijke aankomst. Ik denk dat het zwaar genoeg is, het is eerder een zaak van sterk te zijn in plaats van snel."

En misschien doet het 'Belgisch' weer wel de rest? Tim Wellens is daar in ieder geval ferm over te spreken: "Ik hoop op slecht weer", klinkt het bij hem. "Ik denk dat het voor alle Belgen beter is dat de koers heel zwaar wordt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties