Belgisch succes op het WK wielrennen bij de beloften? Dit zijn onze sterren!

Belgisch succes op het WK wielrennen bij de beloften? Dit zijn onze sterren!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Yorkshire naderen we stilaan de wegrit bij de mannen, maar op vrijdag is het onder meer uitkijken naar het WK voor beloften. Wie wordt de opvolger van Marc Hirschi?

Op het WK 2018 won Marc Hirschi enigszins verrassend voor de betreurde Bjorg Lambrecht en de fin Hänninen. Die laatste is een mogelijke outsider voor het WK richting Harrogate in 2019, maar niet meteen een favoriet.

Ook de wereldkampioen van bij de junioren is er niet bij in de beloftenreeks: Remco Evenepoel treedt zondag aan bij de eliterenners. Een WK dat er heel anders zal uit zien dan dat van de beloften, dat eigenlijk niet zo zwaar lijkt - zeker niet omdat door de weersverwachtingen een van de drie lokale rondes is geschrapt.

To sprint or not to sprint

En dus is de vraag in de eerste plaats: zullen de sprinters er wel afgereden worden door de renners? Indien dat niet het geval is, dan kunnen we niet naast Europees kampioen Dainese. Hij is aalvlug en kan er iedereen opleggen.

De enige die zowel in een pelotonsprint als in een sprint met een kleiner groepje lijkt te kunnen meedoen voor de prijzen? Dat is onze landgenoot Jasper Philipsen. "De trui veroveren zal niet makkelijk zijn", klonk het na de verkenning in het Belgische kamp.

Team Belgium

Maar: met met onder meer Dewulf, Van Moer en Van Wilder lijkt het Belgisch team in de breedte wel veelbelovend sterk te zijn. Dat kan dus een extra troef zijn om het in verschillende scenario's af te kunnen werken.

Hoe zwaarder de koers, hoe meer we moeten kijken naar namen als Higuita, Hänninen, Sajnok of Stokbro. Toch lijkt Philipsen gewoon 'simpelweg' de grootste favoriet, omdat hij het lijkt te kunnen afmaken op de hellende aankomststrook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties