Belgische aanpak bevalt Van Avermaet: "Mathieu is een fenomeen" en "Remco kan ons in zetel zetten"

Belgische aanpak bevalt Van Avermaet: "Mathieu is een fenomeen" en "Remco kan ons in zetel zetten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een parcours dat hem zo ligt, moet Greg Van Avermaet wel uitgebreid vooruitblikken op het WK. Nog eens een mooie kans op die regenboogtrui. Dat Gilbert samen met hem kopman is, vindt Van Avermaet prima. Maar het is wel de bedoeling om zelf te winnen.

Het is nog niet die supercombinatie geweest, Van Avermaet en het WK. "Zo'n WK laat zich moeilijk winnen, het is geen vanzelfsprekendheid. Het rare is dat ik er nog nooit op het podium heb gestaan", stelt hij vast in HLN. "Terwijl ik een renner ben die podiumplaatsen opstapelt. Toch heb ik, op Richmond 2015 na, niet één keer het gevoel gehad dat ik een wereldtitel liet liggen."

RISICO VAN NEDERLAND EN FRANKRIJK

De grote vraag: wat gaat dat straks worden met Mathieu van der Poel? "Mathieu is een fenomeen, hé. Waar je bij Remco moeilijk kan geloven dat hij nu al wereldkampioen zou worden, acht je dat voor Van der Poel perfect mogelijk. Ik vind het wel een risico om, zoals Nederland met Van der Poel en Frankrijk met Alaphilippé, alles op één exclusieve kopman te zetten. Als die faalt, sta je daar."

ABSURD SCENARIO

Remco Evenepoel is dus ook al genoemd. Hoe kan hij ons land een dienst bewijzen? "Remco kan ons met zijn agressive manier van koersen in een zetel zetten. En wie weet, zingt ook hij het heel lang uit." Kan die ook zelf meteen wereldkampioen worden? "Het lijkt me een absurd scenario, maar je weet nooit, met hem."

Een andere Belg die wint, is inderdaad niet de uitkomst die Van Avermaet voor ogen heeft. "Tuurlijk wil ik zélf winnen. Van jongens als Declercq of zelfs Evenepoel kan ik begrijpen dat ze blij zullen zijn als de regenboogtrui wordt gewonnen door 'een Belg'. Zelf zal ik dat gevoel alleen maar overhouden als ik er de benen niet voor had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties