Broer van Tim Declercq en trainingsgezel van Van Avermaet hebben nieuwe ploeg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Benjamin Declercq naar Arkéa-Samsic en Stijn De Bock naar Tarteletto-Isorex

Broer van Tim Declercq en trainingsgezel van Van Avermaet hebben nieuwe ploeg
Foto: © photonews

Twee 25-jarige Belgische wielrenners gaan volgend jaar hun geluk beproeven bij een andere ploeg. Benjamin Declercq, broer van WK-ganger Tim Declerq, verlaat Sport Vlaanderen-Baloise. Stijn De Bock, een trainingsmaat van Van Avermaet en Naesen, gaat bij Tarteletto aan de slag.

Benjamin Declercq reed bij het opleidingsteam van Quick.Step en komt sinds 2017 uit voor Sport Vlaanderen-Baloise. De tijd is aangebroken om het eens in een buitenlandse ploeg te proberen. Declercq wist dan ook een mooie transfer te versieren: hij gaat bij Arkéa-Samsic koersen. De Franse formatie verwelkomt in 2020 eveneens Nairo Quintana.

TARTELETTO STRIKT 'PARELVISSER'

Stijn De Bock is één van de renners uit het trainingsgroepje 'de Parelvissers'. Zo is hij dus regelmatig op stap met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. De Bock maakt de omgekeerde beweging dan Declercq, want hij ruilt een buitenlandse ploeg in voor een Belgische.

De Bock rijdt dit jaar voor het Britse Canyon dhb. Hij trekt van de ene continentale ploeg naar de andere. Bij Tarteletto-Isorex zullen ze hem met open armen ontvangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties