Oliver Naesen: "Wie zich opoffert op het WK? Dat onderwerp mijden we"

Dennis Rosiers
| 17 reacties
Oliver Naesen: "Wie zich opoffert op het WK? Dat onderwerp mijden we"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog twee keer slapen en we weten wie de nieuwe wereldkampioen bij de elite wordt. Krijgen we een Belgische gouden medaille? En wie zal samen met Tim Declercq het vuile werk opknappen?

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn ongetwijfeld de speerpunten van het Belgische team. Tim Declercq zal hen zo goed als mogelijk bijstaan. Maar wat zal de rol zijn van de overige vier Belgen? 

"Ik kan wereldkampioen worden", vertelt Oliver Naesen op de persconferentie in Yorkshire. "Maar ik ben zeker geen topfavoriet. Greg heeft meer kans. Eigenlijk zijn we zo'n beetje het Deceuninck-Quick.Step van dit WK", aldus de renner van AG2R.

Zeven Belgen gaan zondag dus graag hun eigen gang, maar wie gaat er zich opofferen om het vuile werk op te knappen? "Dat is een onderwerp dat we allemaal een beetje proberen te vermijden", lacht Naesen de vraag weg. "Maar we zijn allemaal profs, dus we weten wat mag en niet mag. Normaal gezien staan Greg en Phil boven ons en zal de rest zich dus moeten opofferen. Maar als we in een andere wedstrijdbeeld belanden, ben ik in staat om voor oorlog te zorgen", besluit Naesen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties