Philipsen is zich bewust van zware taak die op zijn schouders rust: "Eddy Merckx? Echt?"

Philipsen is zich bewust van zware taak die op zijn schouders rust: "Eddy Merckx? Echt?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De sfeer zit er goed in bij de Belgische beloften. Brent Van Moer en de anderen gaan zich uit de naad werken om Jasper Philipsen aan de wereldtitel te helpen. De profrenner van UAE komt plots in een heel andere situatie te zitten: als favoriet een wedstrijd ingaan.

"Het wordt zeker geen eitje", ving Het Nieuwsblad op bij het persmoment van Jasper Philipsen. "Omdat je een paar goede resultaten bij de profs hebt gereden, denkt iedereen dat je vijf à tien procent beter bent dan de beloften. Dat klopt helemaal niet. Alle beloften die aan de start staan, hebben zich tot in de puntjes voorbereid."

NIET TREUZELEN NA GREENWOOD HILL

De Belgische ploeg hoopt het zoveel mogelijk bij mekaar te houden. Maar het is ook aan Philipsen om te overleven op Greenwood Hill, een klim aan 7,6%. "Dat wordt bijten. Nadien heb je wel nog 55 km om terug te komen, maar lang moet je dan niet meer treuzelen."

De Belgen hebben sinds mensenheugnis al geen wereldkampioen meer geleverd bij de belofen. De vorige die erin slaagde om in die categorie de regenboogtrui te veroveren, was... "Eddy Merckx? Echt? Amai. Het zou leuk zijn als ik hem mocht opvolgen. Ik ben hier ook om te winnen, maar zet er niet bij dat het vanzelfsprekend is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties