Philipsen mist de boot bij beloften, ook geen titel voor juichende Nederlander

Philipsen mist de boot bij beloften, ook geen titel voor juichende Nederlander
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De beloftenkoers was een belangrijke afspraak voor de Belgen op dit WK, want met Jasper Philipsen hadden we één van de favorieten. Toen er waaiers getrokken werden, was hij echter niet mee. De Nederlander Eekhoff ging vanuit de achtergrond nog met de wereldtitel aan de haal.

Het aangekondigde slechte weer was van de partij en het werd dan ook een zware wedstrijd. Er vertrok al tweemaal een vlucht zonder dat er een Belg bij zat. Stan Dewulf vertrouwde het toch niet helemaal en maakte met enkele kompanen de oversteek.

Uiteindelijk werd er zo een kopgroep van twaalf gevormd met naast onze landgenoot ook nog Holstad, Kron, Balfour, Wright, Healy, Haller, Jacobs, Covi, Van den Berg, Aniolkowski en Kelemen. In de achtergrond was er een valpartij met de Belgen Van Moer en Van Tricht.

STERKE DEWULF

Na een versnelling van Covi bleven er nog vier leiders over. Dewulf, Balfour en Kron pikten aan. Zij kregen echter gauw gezelschap van een groep dat een fase met waaiers het best had verteerd. Alle grote namen waren op dat moment mee behalve... Philipsen.

Een groepje van zes reed in de finale dan weer weg. Pidcock, Sajnok, Andersen, Foss, Bissegger en Battistella waren mee op het goede moment. Andersen kwam stil te staan door materiaalpech, Sanjok moest lossen tot een oplopend stuk.

EEKHOFF MET DE VERRASSING

Het leek tussen de andere vier te gaan voor de medailles, tot Kron, Eekhoff en Higuita warempel nog kwamen aansluiten. Eekhoff spurtte op de macht zowaar nog naar goud, maar werd achteraf gediskwalificeerd. Battistella werd zo aangeduid als wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties