Van der Poel vindt rol van topfavoriet overdreven: "Ik houd rekening met Remco Evenepoel"

Van der Poel vindt rol van topfavoriet overdreven: "Ik houd rekening met Remco Evenepoel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De man waar het nu al weken over gaat met betrekking tot het WK wielrennen, is Mathieu van der Poel. Geen wonder dat zijn persconferentie druk bijgewoond was. Van der Poel weet dat hij kans maakt, maar ziet zichzelf niet als dé grote favoriet op de wereldtitel.

Er is al veel te doen geweest over het feit dat de renners maar liefst 285 kilometer zullen moeten afleggen. "In de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race kom je in de buurt van die afstand. Het gevoel zal dus ongeveer hetzelfde zijn", voorspelt Van der Poel.

Ik heb nooit zenuwen 

Mathieu van der Poel

Zijn stuurmanskunsten zouden in zijn voordeel moeten spelen, al hoeven het voor de Nederlander geen crossomstandigheden te zijn. "Het weer zal bepalend zijn. Op de weg heb ik liefst goed weer." En komt de stress nog niet opborrelen? "Ik heb nooit zenuwen voor een wegwedstrijd en dat is nu niet anders."

Dat komt wellicht omdat hij zichzelf niet als dé te kloppen man beschouwt. "Ik vind het een beetje overdreven dat ik topfavoriet genoemd wordt. Ik kan het WK wel winnen, maar er zijn volgens mij een tiental renners die dat kunnen. Ik houd ook rekening met Remco Evenepoel. Hij heeft al genoeg laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties