Motard neemt het op voor Eekhoff: "So what?"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Motard neemt het op voor Eekhoff: "So what?"

Nils Eekhoff sprintte gisteren naar de wereldtitel bij de beloften, maar werd een kwartier later gediskwalificeerd. Hij zou te lang aan een volgwagen hebben gehangen. Op 125 kilometer van de aankomst.

Marnik Vansevenant is de motard die met zijn cameraman in de slipstream van Nils Eekhoff reed. Hij neemt het nu voor hem op.

"Ik ben gisteren geen 20 meter uit de buurt van die jongen tijdens zijn achtervolging geweest. Een kleine bidon-collé (een drinkbus van de volgwagen als klein duwtje in de rug, red) en gebruik maken van de volgwagen als haas is datgene wat hij heeft gedaan om na kilometers achtervolgen opnieuw zijn plaats in te nemen in het peloton. So what!"

"Hij was bij de favorieten gerekend. Onze regisseur besliste terecht dat we bij hem bleven om zijn terugkeer in beeld te brengen en dan dit."

"Wat zal dit geven als we met onze camera de volgende dagen verschijnen en zondag iets met een topfavoriet gebeurt? Willen we als supporter niet weten hoe hij geblesseerd of niet, terugvecht om zijn plaats te heroveren? Je hebt gevochten als een leeuw, Nils. Proficiat, kampioen”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties