Van Avermaet tracht WK te vergelijken met Olympische Spelen: "Medaille uit Rio zal altijd nog specialer zijn"

Van Avermaet tracht WK te vergelijken met Olympische Spelen: "Medaille uit Rio zal altijd nog specialer zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag is het eindelijk de grote dag voor vele grote namen uit het wielerpeloton, ook voor Greg Van Avermaet. Op het WK wilde het nog niet voor hem lukken, maar Van Avermaet triomfeerde wel al op een ander kampioenschap: de Olympische Spelen.

Van Avermaet blikt op de site van zijn ploeg CCC nog een laatste keer vooruit. Gaat het nu dan lukken om wereldkampioen te worden? "Ik denk dat ik een goede kans maak. Als klassieke renner is het WK winnen de grootst mogelijke verwezenlijking, buiten ook nog de Monumenten. Het mooiste aan het WK winnen is dat je die trui het hele jaar mag dragen."

Anders dan bijvoorbeeld na de wielerwedstrijd op de Spelen. "Je kunt het WK niet vergelijken met de Olympische Spelen. De olympische koers zal altijd de wedstrijd blijven waar ik er in slaagde om eindelijk op het niveau te komen waar ik wilde geraken."

Dat staat plaatst Van Avermaet persoonlijk dan toch nog een trapje hoger. "Het zou ongelooflijk zijn om de regenboogtrui te mogen dragen, maar de medaille uit Rio zal altijd nog specialer zijn. Ik zou ze graag allebei hebben!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties