Van Vleuten koerst zich voorgoed de wielerlegende in: "Mijn overleden vader is vandaag bij mij"

Van Vleuten koerst zich voorgoed de wielerlegende in: "Mijn overleden vader is vandaag bij mij"
Foto: © photonews

Annemiek van Vleuten zal aan het eind van haar carrière niet alleen herinnerd worden als die uitmuntende tijdritspecialiste. In de eerste plaats zal er verwezen worden naar de onvoorstelbare solo waar ze op 28 september 2019 mee uitpakte. Daar gingen wel wat emoties mee gepaard.

"Ik voel heel veel emoties", bekent Van Vleuten. "Het was mijn grote droom om ooit eens wereldkampioen op de weg te worden." Het feestje kon al ruim voor het bereiken van de meet ingezet worden. Ze wees daarbij geregeld naar haar oorbellen. "Mijn oorbellen heb ik van mijn overleden vader gekregen. Hij is vandaag bij mij." Van Vleuten viel na de aankomst ook in de armen van haar moeder.

TIJDRIT VAN 100 KILOMETER

Veel emoties dus, maar het was op sportief vlak dan ook een zelden gezien nummer. Zoiets plan je niet op voorhand. "Ik dacht dat het goed zou zijn voor de ploeg als ik van ver aanviel. Ik had niet gedacht dat het een tijdrit van honderd kilometer zou worden."

De nieuwe wereldkampioene ging zelf dan toch al stilletjes beseffen dat dit geen alledaagse overwinning is. "Ik ben echt gek. De vele uren op de fiets hebben mij klaar gemaakt voor zo'n inspanning, maar ik kan het echt niet geloven." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties