Het regent reacties na inkorting parcours: "Dit hadden ze twee weken geleden ook al kunnen beslissen" vs "Zenuwachtige eruit?"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 15 reacties
Het <i>regent</i> reacties na inkorting parcours: "Dit hadden ze twee weken geleden ook al kunnen beslissen" vs "Zenuwachtige eruit?"
Foto: © photonews

De UCI besliste om het WK-parcours in te korten van 285 naar 261 kilometer en een groot deel van de lus in aanloop naar het plaatselijke circuit te laten voor wat het is. Binnen de wielerwereld regende het reacties.

"We kennen de situatie ter plaatse niet, maar het is goed dat de organisatie een plan B heeft. Daar is iedereen meer tevreden mee dan met een scenario waarbij je koud moet staan krijgen ter plaatse", aldus Yves Lampaert bij Sporza.

"Het verandert de koers wel, want de twee beklimmingen die eruit zijn gehaald waren de lastigste punten van het circuit voor de plaatselijke rondes", klonkt het bij Oliver Naesen.

Beetje laat

"Dit gaat de koers niet gigantisch veranderen, al komt het wel een beetje laat", pikte Philippe Gilbert in. "We wisten dat het regen ging worden. Dit voorspellen ze al heel lang, dus we moeten ons voorbereiden op de natte wegen."

Ook Greg Van Avermaet reageerde: "Ik begrijp het niet. Je weet dat deze omstandigheden er zijn, dus dit hadden ze ook al twee weken geleden kunnen beslissen. Het is wat eigenaardig, maar we mogen onze focus niet verliezen. Ik had er die twee klimmetjes wel graag bijgehad."

Misschien gaat dit de koers vroeger openbreken

De internationale wielerwereld reageerde ook: "Ik weet niet wat de parcoursverandering teweeg zal brengen. Het zal in ieder geval beter zijn voor wie uiteindelijk gaat winnen", bleef Peter Sagan op de vlakte.

"Het zenuwachtige zal er misschien wat uit zijn op die grote lus. Maar ik weet niet of het goed of slecht is voor mij. Misschien gaat de koers vroeger openbreken, misschien zijn er renners zoals Kristoff of anderen die nu ook kunnen overleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties