Mads Pedersen is de zeer verrassende wereldkampioen bij de elite!

Nils Wens
| 24 reacties
Mads Pedersen is de zeer verrassende wereldkampioen bij de elite!
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag stond het WK bij de profs op het programma in Yorkshire. Het werd een serieuze verrassing, want Mads Pedersen is wereldkampioen geworden. Hij won het WK voor Trentin en Küng.

Met nog iets meer dan 100 kilometer te gaan zag het er niet goed uit voor ons land. Gilbert viel namelijk in de eerste plaatselijke ronde. Evenepoel deed er alles aan om hem terug te brengen, maar het lukte niet. Beide Belgen moesten opgeven.

Craddock en Küng reden in de kopgroep, maar het weer speelde de wielrenners duidelijk parten, want het duurde lang voor er andere aanvallen kwamen. Het kwam ook door het stevige beulwerk van de Fransman Cavagna. Hij deed het uitstekend voor Alaphilippe. 

Van der Poel

Toch was de Franse kopman er niet bij toen Mathieu Van der Poel er vandoor ging. Met nog 33 kilometer voor de boeg ontsnapte hij samen met Trentin. Pedersen en Moscon waren daarvoor al naar de kopgroep gereden bij Küng en Craddock. Het werd uiteindelijk een kopgroep van vijf, want Craddock kon niet volgen. 

De voorsprong werd groter en groter en Van der Poel leek de grote favoriet te worden, maar hij moest zeer verrassend lossen op 12 kilometer van de streep. Daardoor werd Trentin de grote favoriet. Hij bleef samen met Pedersen en Küng over.

Sagan probeerde nog uit het peloton weg te komen op 4 kilometer van de streep, maar de voorsprong van de eerste was te groot. Pedersen, Trentin en Küng moesten dus tegen elkaar sprinten om de regenboogtrui.

In de sprint leek Trentin de schaapjes op het droge te hebben, want hij zat in het wiel van Pedersen, maar de jonge Deen was te sterk voor de Italiaan. Pedersen is nog maar 23 jaar oud en hij heeft nu meteen zijn mooiste overwinning uit zijn carrière geboekt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties