Wie volgt Alejandro Valverde op? Dit zijn onze sterren voor het WK in Yorkshire

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 19 reacties
Wie volgt Alejandro Valverde op? Dit zijn onze sterren voor het WK in Yorkshire
Foto: © photonews

Valverde, Sagan (3x), Kwiatkowski, Rui Costa, Gilbert, Cavendish, Hushovd en Evans. De erelijst van de laatste tien wereldkampioenen oogt ferm. Wie voegt zich toe aan het rijtje? Wij geven alvast onze favorieten prijs.

Zeven plaatselijke rondes van bijna veertien kilometer moeten de renners afhaspelen op weg naar de wereldtitel. Maar belangrijker: op dat moment hebben ze al 180 lastige kilometers te verwerken gekregen. Over drie gekwalificeerde hellingen, maar eigenlijk gewoon een hele dag op en af rijdend.

De weersomstandigheden zouden een extra factor kunnen spelen: er zal matige wind staan en de regen zal de renners zeker extra afpeigeren, waardoor we zeker een afmattingslag mogen verwachten op weg naar de finish.

Plaatselijke ronde

De plaatselijke ronde is pittig, zonder dat er echt een hele zware klim in zit. En ook de aankomststrook is heel pittig. Rest de vraag: voor wie is die strook het best gelegen? Er lijken meer favorieten dan ooit te zijn, al moeten we vooral kijken naar Matthieu van der Poel.

De manier waarop hij de voorbije maanden reed was vaak indrukwekkend, bovendien is het continu draaien en keren met zijn cross- en mountainbike-achtergrond helemaal spek naar zijn bek. Wat kunnen andere landen daar tegenin brengen?

Vele favorieten, harde koers?

Het Belgisch blok zal de koers hard moeten maken, net als onder meer het al even sterke Deense blok - zowel Valgren Andersen als Fuglsang hebben zeker een kans om het af te maken. Ook renners als Valverde, Sagan, Alaphilippe, Lutsenko, ... hebben baat bij een harde koers.

Renners als Matthews, Bennett, Trentin en Ackerman hopen dan weer dat het tot een sprint kan komen met een grote groep en dat zij er dan nog bij zijn. Het is moeilijk om in te schatten, maar het weer zou wel eens voor een onvoorspelbare race kunnen zorgen.

En dan moeten we ook rekening houden met outsiders, die het van wat verder proberen. Want als er plots een groepje weg is met mannen van het type Asgreen, Evenepoel, Cavagna, Ulissi en Pogacar, wie gaat het gat dan dichtrijden? Spanning verzekerd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties