Lefevere erg geschrokken van tranen bij Gilbert

Lefevere erg geschrokken van tranen bij Gilbert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is geen tweede wereldtitel geworden voor Philippe Gilbert. In een zware wedstrijd als dit WK was, komt hij in principe wel tot zijn recht. Wie weet wat had het kunnen worden als hij niet gevallen was. Gilbert had er zich duidelijk zelf veel van voorgesteld.

In zijn dagelijkse WK-column in Het Nieuwsblad kaart Lefevere de wegrit bij de profs aan. Daar valt vanalles over te zeggen. "Te beginnen met de tranen van Gilbert. Alle begrip natuurlijk voor zijn ontgoocheling, maar zo ken ik Gilbert niet."

Philippe Gilbert is inderdaad niet de man van de dramatische reactie na een wedstrijd. Ook na een koers met een tegenvallend resultaat, geeft Phil steevast een nuchtere en verstandige uitleg. Toch kwamen er tranen bij te pas bij zijn opgave op het WK. Het geeft aan hoezeer hij hier naar had toegeleefd.

VREEMD WK

Met ook alle omstandigheden in acht genomen, met renners die leken te watertrappelen door diepe plassen en een verrassende wereldkampioen, kon Lefevere maar tot één conclusie komen. "Wat een vreemd WK was dit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties