Tim Merlier en twee andere landgenoten in top tien in Parijs-Chauny, Turgis rondt sprint met drie af

Verwilst en Merlier moeten zege in Parijs-Chauny aan Turgis laten

Tim Merlier en twee andere landgenoten in top tien in Parijs-Chauny, Turgis rondt sprint met drie af
Foto: © photonews

Niet meer dan logisch dat de aandacht volop naar het WK in Yorkshire ging, maar er werd warempel nog elders gekoerst. In de Franse eendagskoers Parijs-Chauny konden de Belgen zich wel tonen. Al was ook daar het behalen van ereplaatsen het maximale. Anthony Turgis won.

Met Tom Paquot had Wallonie-Bruxelles een renner in de vroege ontsnapping. Andere vluchters waren Domont, Hurel, Dal-Cin, Van Belle en Andersson. Onder impuls van Total Direct Energie werd dit zestal al vroeg teruggegrepen.

DOMONT BEKOOPT ZIJN INSPANNINGEN

Er vormde zich al snel een nieuwe kopgrope, met daarbij ook onze landgenoot Aaron Verwilst. Peters, Carpenter, Walsleben, Turgis en opnieuw Domont waren ook mee. Het mocht wel niet verbazen dat die laatste na zijn eerder geleverde inspanningen als eerste moest passen.

Enkel Carpenter en Peters weerstonden een late demarrage van Turgis. In een sprint met drie wist de Fransman het alsnog te klaren. Verwilst werd vijfde op tien seconden van de winnaar. Merlier werd tweede in de sprint van het peloton en eindigde dus als zevende. Franklin Six, een andere Belg, finishte op een tiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties