Tom Boonen delibereert Belgische WK-ploeg: "Het was nooit met overgave of overtuiging"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 29 reacties

Boonen miste overtuiging bij de Belgen

Tom Boonen delibereert Belgische WK-ploeg: "Het was nooit met overgave of overtuiging"
Foto: © photonews

Het was in Yorkshire zo al zwaar genoeg, de Belgen waren niet nodig om de koers hard te maken. Nochtans werd dat vooraf werd beloofd en ook Tom Boonen was ontgoocheld dat het er niet van kwam. Hij had meer verantwoordelijkheid verwacht van Van Avermaet, maar wil ook niet te streng zijn.

Boonen bespreekt het WK bij de elite in zijn column in HLN en begint bij de valpartij van Gilbert. "Ik snap dat die val de plannen serieus in de war heeft gestuurd, maar wat er nadien gebeurd is, is voor mij een beetje een ontgoocheling. Ik had een agressieve koers van de Belgen verwacht, maar ze gaven niet thuis in de finale."

VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN

Bij Van Avermaet ontbrak blijkbaar het goede gevoel. "Als zo'n groep met Pedersen en Küng vertrekt en daarna Van der Poel en Trentin, dan moet de kopman zijn verantwoordelijkheid nemen. Misschien was Greg niet zeker van zijn stuk, maar je moet durven op tafel slaan en drie man op kop laten rijden." 

Dan had België mogelijk ook weer voor andere problemen komen te staan. "Misschien hadden ze zo Alaphilippe en Sagan en Kristoff en Matthews in een zetel gezet, maar dan rijd je wel ook voor je eigen winstkans. Nu was het wat lafjes op kop komen op die brede baan. Het was nooit met overgave of overtuiging - dat heb ik gemist. Bij allemaal."

EEN 6 OP 10

Een vingerwijzing van Boonen, al is hij ook gerust bereid om te zalven. "Ik wil ook niet te streng zijn. Van Avermaet was kopman en is nog altijd onze beste man. Ik geef de ploeg in zijn totaliteit een 6 op 10. Een deliberatie, omdat ik weet hoe zwaar het is om in zo'n weer te koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties