Verbrugghe zag geen mogelijkheid om tactiek uit te werken: "We waren gewoon niet sterk genoeg"

Verbrugghe zag geen mogelijkheid om tactiek uit te werken: "We waren gewoon niet sterk genoeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat moet Rik Verbrugghe nu denken van het WK in Yorkshire? Zilver met Remco Evenepoel in de tijdrit en met Julie De Wilde bij de meisjes junioren, maar in de wegrit bij de profs werd het niets. Vooral het fysieke speelde daarin een grote rol, meent de bondscoach.

Wie weet had het een heel ander verhaal geweest zonder die val van Gilbert. "Misschien had Gilbert meegekund, toen Van der Poel en Trentin in de aanval gingen", stelt ook Verbrugghe in HLN. Ook Greg Van Avermaet ontbrak op de voorposten. "Greg is geen favoriet in zo'n weer. Hij is wel een vechter. Ik heb Greg nog nooit zo moe gezien."

Inzake de achtervolging van Gilbert wees Verbrugghe ook naar de beslissing van de jury bij de beloften. "Wat er gebeurd is met Eekhoff heeft veel gevolgen. Stayeren gebeurt in alle koersen. Het is het reglement, dat weet ik. Het betekent wel dat Gilbert niet achter de auto's kon terugkeren."

Fysiek konden we niet mee 

Het tactisch plan is er niet uitgekomen. Verwijt Verbrugghe zichzelf nu iets? "Fysiek konden we niet mee. Dan kan je tactisch niets uitrichten. We waren gewoon niet sterk genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties