Belgian Cycling niet geheel tevreden over het WK: "Zilveren medailles van Evenepoel en De Wilde waren opstekers"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Technisch directeur Frederik Broché niet tevreden over beloften en profs

Belgian Cycling niet geheel tevreden over het WK: "Zilveren medailles van Evenepoel en De Wilde waren opstekers"
Foto: © photonews

Ook bij de Belgische wielerbond maken ze de balans op na het WK in Yorkshire. België hield er geen wereldkampioen aan over. Het eremetaal behaald in de tijdrit bij de profs en de wegrit bij de meisjes junioren zijn slechts mooie troostprijzen.

Frederik Broché begint daar zijn verhaal. "De zilveren medailles van Remco Evenepoel en Julie De Wilde waren knappe prestaties en opstekers", zegt de technisch directeur van Belgian Cycling aan Het Nieuwsblad. "De meeste andere categorieën presteerden volgens verwachting, maar van de wegwedstrijd bij de beloften en de profs kunnen we als wielerbond niet honderd procent tevreden zijn. We hadden er veel meer van verwacht."

Broché deelt in grote mate de analyse van Rik Verbrugghe. "Bondscoach Verbrugghe heeft na afloop van het WK al gezegd dat zowel de beloften als de profs niet zo goed voor de dag kwamen als we van hen hadden verwacht. Dat klopt, maar dat gold voor meer landen, zoals Frankrijk."

NOG PROFS BIJ BELOFTEN?

Een ander item dat op tafel komt bij de bond, is de selectie bij de beloften. In de toekomst moet men in die reeks toch meer de kans geven aan de 'echte' beloften en niet meer aan WorldTour-renners. "We bekijken of we nog profs moeten meenemen naar het beloften-WK. Ik begrijp dat enkele beloften niet tevreden waren met de selectie. Ze mogen en moeten dat zijn, maar het is toch vooral de UCI-regeling die niet klopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties