Bondsvoorzitter zet Rik Verbrugghe volledig uit de wind
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Tom Van Damme heeft geen kritiek op Rik Verbrugghe

Bondsvoorzitter zet Rik Verbrugghe volledig uit de wind
Foto: © photonews

Wanneer een WK bij de elite zo op een teleurstelling uitdraait, is het steeds uitkijken wat de gevolgen zijn voor de positie van de bondscoach. Die zijn er niet of nauwelijks, zo laat bondsvoorzitter Tom Van Damme blijken. Volgens hem valt er Verbrugghe weinig te verwijten.

Van Damme maakt bij HLN zijn eigen analyse. "Fysiek schoten we tekort", klinkt het. De voorzitter van Belgian Cycling troost zich met de gedachte dat dit ook bij andere toplanden het geval was. "Iedereen die niet mee was met Matteo Trentin en Mads Pedersen, heeft tekortgeschoten." En dan was er nog de val van Gilbert. "We zullen nooit weten of Philippe Gilbert het wel had kunnen afmaken."

GOEDE VOORBEREIDING

Aan de selectie lag het volgens Van Damme niet. "Ze was meer dan degelijk. We zijn met goede renners naar Yorkshire gekomen. Op de dag van het WK is dat er niet uit gekomen. Dat lag ook niet aan de voorbereiding. In de WorldTourwedstrijden hebben ze goed gepresteerd." 

De positie van Verbrugghe staat niet ter discussie. "Ik lees dat hij heeft gezien wat ik heb gezien, dat de Belgen fysiek niet goed genoeg waren. Ik heb  geen kritiek op de bondscoach. Dat is heel duidelijk." Het is nu weer vol optimisme toeleven naar de volgende WK's. "Ik lees dat we weinig kans maken in Martigny en het WK in Vlaanderen. Daar ben ik het niet mee eens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties