Oude ploeg verwelkomt onopzettelijke dopingzondaar na tien maanden met open armen en zet hem meteen in

Janez Brajkovic kan na tien maanden schorsing weer aan de slag bij Adria Mobil

Oude ploeg verwelkomt onopzettelijke dopingzondaar na tien maanden met open armen en zet hem meteen in
Foto: © photonews

Het is niet Bahrein-Merida dat de gecontesteerde Sloveen Janez Brajkovic opnieuw in huis haalt, hoewel hij voor die ploeg reed in 2017. Een jaar later volgde een overstap naar Adria Mobil, een ploeg uit zijn thuisland. Daar is hij opnieuw welkom.

Na een positieve dopingtest kon Brajkovic aantonen dat het bewuste middel onopzettelijk en via een besmet supplement in zijn lichaam was terechtgekomen. De UCI legde hem daarom een schorsing van 'slechts' tien maanden op.

HERVATTEN IN KROATIË

Die schorsing zit er nu op en Brajkovic gaat opnieuw koersen voor Adria Mobil. De continentale ploeg laat de 35-jarige renner meteen opdraven in de Cro Race, die vandaag in Kroatië van start gaat. Ook Victor De la Parte van CCC maakt daar overigens zijn comeback na een val in de Vuelta.

Brajkovic krijgt dus alsnog de kans om een verlengstuk te breiden aan zijn wielercarrière. Zijn opvallendste prestaties als prof tot dusver zijn een tweede plaats in de Ronde van Lombardije (2008), de eindzege in de Dauphiné (2010), een negende plaats in de Tour (2012) en één dag het dragen van de leiderstrui in de Vuelta (2013).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties