Team Ineos gaat voor tiende seizoen op rij door met Duitser

Team Ineos gaat voor tiende seizoen op rij door met Duitser
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de meest ervaren renners uit het wielerpeloton zit bij Team Ineos en dat zal ook volgend jaar nog het geval zijn. De Britse wielerploeg heeft het contract van Christian Knees verlengd. De 38-jarige Duitser gaat dus zeker nog een jaar door.

Knees zal in 2020 beginnen aan zijn tiende seizoen op rij bij het team van Dave Brailsford. "Ik ben heel blij dat ik mijn verblijf bij het team kan verlengen", reageert de ancien op de site van Team Ineos. "Ik voel me hier erg comfortabel en ben tevreden dat ik kan blijven doen wat ik graag doe."

De mijlpaal die hij volgend jaar gaat bereiken, is toch wel bijzonder. "Toen ik hier tekende, had ik me nooit kunnen inbeelden dat ik hier tien jaar zou blijven. Zelfs toen hadden we al een sterke ploeg. Als je zo lang bij een ploeg als deze kunt blijven, ben je geen slechte wielrenner."

ROLMODEL

Knees beseft welk soort rol hij zal moeten vervullen in 2020. "Ik ben altijd iemand geweest die graag de jongeren aanmoedigt, hen helpt met advies en indien mogelijk een rolmodel kan zijn. Als een renner die 20 grote ronden gereden heeft, kunnen ze zien naar wat je doet om die drie weken door te komen en proberen hetzelfde te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties