Van Avermaet ziet nog altijd kansen: "Van de kritiek ga ik me niet te veel aantrekken"

Van Avermaet ziet nog altijd kansen: "Van de kritiek ga ik me niet te veel aantrekken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is terug in het land. Bij zijn aankomst op de luchthaven van Zaventem ging hij nog eens nader in op het WK. Van Avermaet was nog beste Belg op een achtste plaats, maar daar was hij niet voor naar Yorkshire afgezakt. De kritiek moet ook hij erbij nemen.

Was dit nu zijn laatste kans om wereldkampioen te worden? "Ik zie nog een kans in België in 2021, als ik mijn niveau kan aanhouden. Philippe Gilbert is drie jaar ouder", haalt Van Avermaet aan in Het Laatste Nieuws. Het kopmanschap moet hij dus niet meteen afstaan.

Het blijft een bittere pil dat het dit jaar niet gelukt is. "Yorkshire is een gemiste kans, maar in zo'n extreem koud weer kan ik moeilijk boven mezelf uitstijgen. Van de kritiek na het WK ga ik me niet te veel aantrekken. Anders raak je rap in een depressie."

300% INZET

Toch kan er moeilijk ontkend worden dat het Belgische team teleurstelde. "Sommige mensen weten niet welke impact dat weer heeft op je lichaam. Zijn er fouten gemaakt? Misschien ja, maar kun je kwaad zijn als iedereen 300% zijn best deed?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties