Velon dient klacht in tegen UCI wegens machtsmisbruik

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Velon dient klacht in tegen UCI wegens machtsmisbruik
Foto: © photonews

De belangenorganisatie Velon heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de UCI wegens machtsmisbruik. De Internationale Wielerunie UCI zou haar macht misbruikt hebben om regels in te voeren met het oog op eigen zakelijke belangen.

In een persbericht schrijft Velon dat de UCI probeerde om Velon tegen te werken. De belangenorganisatie hoopte dat de UCI hun initiatieven zou toejuichen, maar dat was dus niet het geval. Volgens Velon probeerde de UCI haar wettelijke macht en politieke invloed te gebruiken om de zakelijke activiteiten van Velon op een onrechtvaardige manier te blokkeren.

Velon moest onder meer het woord 'Series' uit hun naam Hammer Series halen. De UCI zou anders weigeren om de wedstrijd nog op de kalender te zetten. Velon zou zelf geprobeerd hebben om het dialoog aan te gaan, maar de UCI weigerde dat. Er werd dan ook op 20 september een klacht ingediend bij de Euorpese Commissie. 

Aangesloten World-Tour ploegen: 

BORA-hansgrohe, CCC, Deceuninck-Quick-Step, EF Education First, Mitchelton-Scott, Team Ineos, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, Jumbo-Visma, Team Sunweb en Lotto Soudal.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties