Analyse Verlenging van carrière kan voor Greipel zelfs nog bij Belgisch team onder bepaalde voorwaarde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Greipel kan nog wielrenner blijven als hij wil knechten

Verlenging van carrière kan voor Greipel zelfs nog bij Belgisch team onder bepaalde voorwaarde
Foto: © photonews

Door zijn nakende vertrek bij Arkéa-Samsic, is het onzeker of André Greipel volgend seizoen nog als profrenner in het peloton te zien zal zijn. Op zijn 37ste zal hij toch ook wel eens over een eventueel pensioen nadenken. Blijven koersen kan ook, als hij bereid is om te knechten.

Vorig jaar wilde Greipel nog zijn eigen kans gaan en daardoor kwam het niet tot een nieuw overeenkomst bij Lotto Soudal. Een keuze van de Duitser die zeker te verdedigen viel, want in 2018 behaalde Der Gorilla nog zeven overwinningen. Bij Arkéa werd hij ook niet geholpen door de omstandigheden: niemand kon hem echt brengen en Greipel is net een spurter die dat nodig heeft.

Desondanks zal de perceptie nu niet meer keren dat het voor het absolute kopmanschap voorbij is voor Greipel. Is hij na dat jaar bij Arkéa-Samsic wel tot de bereidheid gekomen om als loods en mentor te dienen, dan zullen er zeker nog geïnteresseerd zijn om hem in te lijven. Zoniet wacht wellicht het pensioen.

TERUGKEER NAAR LOTTO NIET UITGESLOTEN

Dat meerderjarig contract bij zijn huidige ploeg heeft hij toch ook niet getekend omdat hij al klaar was om afscheid te nemen van het wielrennen. Er zijn een aantal teams waar de ancien nog goed zou passen. Zelfs een terugkeer naar Lotto Soudal is dan niet uitgesloten en Deceuninck-Quick.Step zou evenzeer een optie kunnen zijn.

Ook al kwam het eind vorig jaar dan met een breuk met Lotto, het is niet dat hij er niet graag eer gezien was. Ook bij de mensen die opteerden voor het aantrekken van Ewan was er zeker wel respect voor de verdiensten van Greipel. Het zou dan ook mooi zijn moesten beide partijen mekaar terugvinden en Greipel zijn carrière alsnog kan afsluiten bij Lotto, met ook goede vriend Degenkolb in de rangen.

RUIMTE BIJ DECEUNINCK

Bij Deceuninck-Quick.Step is er nog de nodige ruimte, want Viviani vertrekt en meer bepaald ook enkele mannen van de lead-out. Er zal ingezet worden op de jeugd met Jakobsen en Hodeg, die elk zeker een grote ronde zullen rijden, maar Lefevere heeft nog iemand nodig voor kleinere rittenkoersen en kan ook nog een pion in het voorbereidende werk op de sprint gebruiken.

Grote vraag zal ook zijn of er überhaupt nog iets komt van het hele Bennett-verhaal. The Wolfpack zou ook Steimle willen inzetten op snellere aankomsten. Greipel is dan misschien wel te verleiden tot het helpen van een landgenoot. Naast het sprintersgegeven kan Greipel ook van waarde zijn puur bij het begeleiden van jonge en talentvolle renners. Dan komen teams als Sunweb en Trek-Segafredo in beeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties