Ex-renner van Quick.Step met gecontesteerde manager kan in 2020 terecht bij UAE

Ex-renner van Quick.Step met gecontesteerde manager kan in 2020 terecht bij UAE
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie seizoenen bij Quick.Step en twee jaar bij Team Ineos: dat zal eind 2019 op het conto staan van de 30-jarige David de la Cruz. De Spanjaard is opnieuw toe aan een nieuwe uitdaging. Die kan UAE hem bieden. Hij wordt dus ploegmaat van Jasper Philipsen.

Vooral over de makelaar van De la Cruz is er al veel te doen geweest. Toen het er al naar uitzag dat De la Cruz Ineos zou verlaten en er nog niet al te veel interesse was van andere ploegen, wist zijn makelaar Giuseppe Acquadro een plekje in de Vuelta-selectie van de Britse ploeg af te dwingen, ook al was die eigenlijk al toegezegd aan Kenny Elissonde.

UAE ALS REDDINGSBOEI

Nadien leek een deal met Movistar in de maak, maar teammanager Unzué vermoedde dat Acquadro meegewerkt had aan de overstap van Carapaz naar Ineos. Een overeenkomst met Movistar was vervolgens uitgesloten. UAE is de uiteindelijke reddingsboei geworden.

De la Cruz heeft bij UAE een contract getekend voor twee jaar. Er zal van hem vooral verwacht worden om etappezeges te boeken of te mikken op leiderstruien in rittenkoersen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties