Spurter van Deceuninck-Quick.Step als een vis in het water: "Blij dat ik The Wolfpack nog overwinning kon schenken"

Spurter van Deceuninck-Quick.Step als een vis in het water: "Blij dat ik The Wolfpack nog overwinning kon schenken"
Foto: © photonews

Het was toch wel een erg mooi podium in de Münsterland Giro: Tim Merlier als derde, Pascal Ackermann als nummer twee en Alvaro Hodeg op het hoogste schavotje. De Colombiaan moest alles uit de kast halen om de overwinning te pakken, maar was goed bestand tegen de weersomstandigheden.

Dat het uitdraaide op een sprint, was helemaal geen evidentie. "We wisten dat het zwaar zou zijn op de hellingen, omdat vele teams geen sprinter hadden en het peloton uit mekaar wilden doen splitsen. De jongens hebben mij doorheen de dag goed beschermd."

De renners moesten koude temperaturen trotseren en het regende dan ook nog eens pijpenstelen, maar Hodeg ging er goed mee om. "Het was erg koud, dat maakte het nog moeilijker, maar ik hou er wel van om in de regen te rijden. In de finale bleef ik gefocust en vroeg ik Florian Sénéchal en Jannik Steimle om ons in de eerste tien posities te houden."

Ik had vertrouwen in mijn sprint 

Alvaro Hodeg

Schrik van de concurrentie had Hodeg dus zeker niet. "Ik had vertrouwen in mijn sprint. Ik ben blij dat ik het team kon belonen voor het harde werk en ik The Wolfpack nog een overwinning kon schenken met het seizoenseinde in zicht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties