Maxime Monfort maakt zich op voor allerlaatste wielerwedstrijd

Maxime Monfort maakt zich op voor allerlaatste wielerwedstrijd

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een nog behoorlijke jonge wedstrijd die dit jaar pas toe is aan zijn derde editie: die koers heeft Maxime Monfort uitgekozen om afscheid te nemen van het profpeloton. Wellicht als voornaamste reden dat het een wedstrijd dicht bij huis is.

Er zullen dus wel meer dan genoeg vrienden en fans afzakken komende zondag. Monfort kan zich dus nog eens een laatste keer dubbel plooien voor Lotto Soudal, zoals hij de laatste jaren zo vaak gedaan heeft. Aan het einde van de 179 kilometer die hem nog wachten, volgt zijn wielerpensioen.

WELLICHT SPRINTEN

De Nederlander Moreno Hofland en de Canadees Guillaume Bovin wonnen de vorige twee edties. De start en aankomst liggen in Marche-en-Famenne. Het parcour onderweg is redelijk lastig, maar aan het eind komt het wellicht wel tot een sprint. Bij Lotto zullen ze ongetwijfeld erg gemotiveerd zijn om de zege binnen te halen, zodat ze met Monfort nog een laatste keer kunnen vieren.

Naast de ploeg van de afscheidnemende wielrenner zijn er nog twee niet te onderschatten blokken uit de WorldTour vertegenwoordigd. Ook Jumbo-Visma en CCC zullen van de partij zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties