Thomas De Gendt: "85 koersdagen? ronduit belachelijk"

Dennis Rosiers
| 13 reacties
Thomas De Gendt: "85 koersdagen? ronduit belachelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds 2014 is een regel opgenomen in het UCI-reglement waarin staat dat een profrenner maximum 85 wedstrijddagen per jaar mag koersen. Thomas De Gendt, die er dit seizoen al 94 koersdagen heeft opzitten, vindt dit een 'belachelijke regel'.

"Pff, ik vind het echt een belachelijke regel. Al jaren zit ik boven 90 koersdagen, ik ben zelfs een keer boven de 100 koersdagen beland", laat De Gendt optekenen in Gva.

"Het seizoen duurt enorm lang: van januari tot oktober. Toch vraagt de UCI om de koersdagen te beperken. En het zijn de kleine koersen die daar de dupe van zijn, want die zullen geschrapt worden bij de grote ploegen."

Herman Frison, de ploegleider van Lotto-Soudal, kent de regel en is al een keer op het matje geroepen bij de UCI. "We hadden eens drie renners die meer dan 85 dagen gekoerst hadden. Toen we onze licentie voor het volgende seizoen aanvroegen, moesten we het gaan uitleggen bij de UCI."

"En wat betreft De Gendt dit seizoen: voor hem hebben we een uitzondering gemaakt dit seizoen. Hij reed drie grote rondes en wat voorbereidindswedstrijden. Dan wordt het haast onmogelijk om onder die 85 dagen te blijven. Maar als je hem daartussen voldoende rust geeft, dan wordt dat ook aanvaard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties