Tim Merlier blijft , op vraag van de ploeg, actief op de weg

Tim Merlier blijft , op vraag van de ploeg, actief op de weg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgisch kampioen Tim Merlier kan nog wat langer zijn Belgische kampioenentrui tonen aan het publiek. Zijn ploeg Corendon-Circus blijft hem gebruiken in wegkoersen, hoewel Merlier al een tijd geleden aangaf dat hij zich zou focussen op het veldritseizoen.

Enkele weken, na zijn tweede plaats in Antwerp Port Epic, gaf Merlier aan dat het zijn laatste koers op de weg van het seizoen zou worden. Toch rijdt hij een maand later nog steeds rond: zo werd hij donderdag nog knap derde in de Münsterland Giro. Merlier reageert in Gazet van Antwerpen:

"Normaal rijd ik zaterdag in Meulebeke mijn eerste cross. Maar als mijn ploeg me nodig heeft op de weg, dan mogen ze me de komende weken zeker bellen!" 

Dat Corendon-Circus nog steeds beroep doet op Merlier, is echter geen toeval. Het team staat momenteel derde in de Europe Tour, maar zou nog graag over Wanty-Gobert springen. Want enkel de top 2 heeft startrecht in elke grote koers, waaronder de drie grote rondes. En een sprinter zoals Merlier kan voor belangrijke punten zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties