Adam Yates slaat twee vliegen in één klap met ferme demarrage in slotkilometers
Redactie
| 0 reacties

Yates wint koninginnenrit en grijpt de leiding in de Cro Race

Adam Yates slaat twee vliegen in één klap met ferme demarrage in slotkilometers
Foto: © photonews

Met een finish op de slotklim in Platak werd de voorlaatste etappe omschreven als de koninginnenrit in de Cro Race. Veel renners met de klasse van een Adam Yates rijden er in Kroatië niet rond. Het was dus geen verrassing dat de Brit van Mitchelton-Scott de rit naar zijn hand kon zetten.

Het was wel een boeiende etappe met verschillende renners die hun kans waagden. Er ontstond een kopgroep van elf met daarbij Pibernik, Bizhigitov, Plaza, Müller, Aschenbrenner, Rivi, Baron, Kump, Groselj, Hill en Van der Tuuk.

Een uitgedunde groep der favorieten peuzelde hen al vroeg op. In de loop van de etappe werd het weer een grotere groep, maar dan moest die klim buiten categorie nog komen. Bole, Pacher en Plaza begonnen eraan met een bonus, maar het waren toch de favorieten die de dienst zouden uitmaken.

DUBBELSLAG VOOR YATES

Davide Villella was nog een waardige concurrent, maar het was toch vooral wachten op de sprong van Adam Yates. Die kwam er op vijf kilometer van het einde en niemand kon volgen. Villella werd tweede, De la Parte kwam als derde over de streep. Yates gaat in het klassement ook aan de leiding met een voorsprong van vijftien seconden op Villella. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties