Bondscoach ziet Van Aert nog kans maken op WK veldrijden: "Ik sluit dat zeker niet uit"

Bondscoach ziet Van Aert nog kans maken op WK veldrijden: "Ik sluit dat zeker niet uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn inmiddels toch al enkele crossen afgewerkt, zowel in België als in het buitenland, en dat moest gebeuren zonder Wout van Aert. Het is nog altijd de vraag in welke mate hij iets van het veldritseizoen kan meepikken. Sven Vanthourenhout hoopt hem wel mee te kunnen nemen naar het WK.

De bondscoach staat regelmatig in contact met Van Aert en lichtte op de cross in Meulebeke de situatie toe bij VTM. "Ik denk dat we eigenlijk niets mogen verwachten. Het is sowieso een hele zware revalidatie die hij aan het afwerken is. Het is niet evident. Het is een hele lange weg, da's duidelijk."

UITZONDERLIJKE ATLEET

Vanthourenhout wil zich dan ook niet vastpinnen op een tijdstip voor de rentrée van Van Aert. "Waar en wanneer hij terugkomt, ik denk dat het afwachten wordt. Het is een uitzonderlijke atleet. Zo'n jongens zijn meestal de uitzondering op bepaalde regels. Ik verwacht wel dat hij meteen ook een goed niveau haalt als hij start."

De kans bestaat nog altijd dat de renner van Jumbo-Visma het WK veldrijden zal betwisten. "Ik sluit dat zeker niet uit. Wout van Aert is nog altijd Wout van Aert. Een staat van verdienste, meervoudig wereldkampioen... Ik ga altijd graag met een Wout van Aert naar een WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties