Michael Vanthourenhout ging bewust van ver aan: "Ik had gehoopt te profiteren als Wout en Mathieu er niet bij waren"

Michael Vanthourenhout ging bewust van ver aan: "Ik had gehoopt te profiteren als Wout en Mathieu er niet bij waren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Vanthourenhout mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje van het podium na zijn zege in de Berencross in Meulebeke. Hij ging er al vroeg in zijn eentje vandoor en hield het knap vol. Zo greep ook hij eens zijn kans bij afwezigheid van Van der Poel & co.

Tot dusver ging zijn ploegmaat Iserbyt met de prijzen lopen in de VS en in eigen land. Vanthourenhout had wel al eens gewonnen in Frankrijk. Nu is ook zijn eerste zege op Belgische bodem een feit. "Ik had gehoopt om te profiteren als Wout van Aert en Mathieu van der Poel er niet bij zijn en zelf eentje mee te pikken. Dat was de voorbije weken nog niet gelukt."

In Meulebeke besloot Vanthourenhout om niet lang te talmen en al vroeg voor het offensief te kiezen. "Een cross met tien, twaalf man samen is niets voor mij. Als je één keer goed door de zandbak rijdt, heb je al een mooi gaatje. Het was nog heel lang, maar ik ben zeker tevreden dat ik het tot op het einde heb kunnen houden."

ACHTERVOLGING GESABOTEERD

Evident was dat niet, want ook het blok van Telenet was goed vertegenwoordigd. "Je weet dat die mannen gaan proberen om alles op alles te zetten. Ik denk dat Eli Iserbyt en ook Daan Soete goed werk geleverd hebben om die achtervolging te saboteren. Ik heb er heel de cross voor gewerkt. Het zou jammer geweest zijn moest ik het dan nog op het einde laten liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties