OFFICIEEL: Montfort heeft laatste profkoers gereden en weet wat zijn toekomst brengt

Simon Wauters
Simon Wauters
| 4 reacties
OFFICIEEL: Montfort heeft laatste profkoers gereden en weet wat zijn toekomst brengt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxime Monfort heeft zondag met de Famenne Ardenne Classic zijn laatste profkoers gereden. De 36-jarige Belg heeft echter meteen een nieuwe uitdaging gevonden.

Monfort wordt zoals verwacht sportdirecteur bij Lotto Soudal, de ploeg waarbij hij de laatste zes jaar van zijn wielercarrière doorbracht. Dat bevestigde het team in een persbericht.

Oorspronkelijk zou ik dit jaar nog geen punt achter mijn professionele wielercarrière zetten”, vertelde Monfort. “Maar ik ontving pas eind augustus een voorstel tot contractverlenging en op datzelfde moment vroeg algemeen manager John Lelangue me om sportdirecteur te worden. Het kwam ietwat onverwacht, maar op dat moment voelde ik dat de tijd rijp was en daarnaast diende de opportuniteit zich ook aan.”

“De wielersport is en blijft mijn passie. De droom om profrenner te worden heb ik waargemaakt, maar daarnaast was het een droom om ook na mijn carrière binnen het wielrennen actief te blijven. Die kans dient zich nu aan, iets vroeger dan voorzien, maar ik heb veel ideeën en ik kijk er echt naar uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties