Primoz Roglic na straffe zege: "Eerlijk gezegd had ik geen goede benen"

Primoz Roglic na straffe zege: "Eerlijk gezegd had ik geen goede benen"
Foto: © photonews

Leek hij op het WK wat uitgeblust, dan is Primoz Roglic inmiddels wel goed hersteld van de Vuelta. Want om in een zware koers als de Giro dell' Emilia naar winst te soleren, moet je wel over een goede vorm beschikken. Al sprak Roglic dat enigszins tegen na zijn zege.

De Sloveen besprak op de site van Jumbo-Visma de aanpak van zijn team. "De ploeg deed het geweldig. We controleerden de koers van bij de start. In de lokale ronden anticipeerden we vaak. Op het einde was het aan mij om het af te maken."

Geen grote supervorm bij Roglic en toch de overwinning. De teamgenoten mochten delen in de vreugde en kregen tal van complimenten van de kopman. "Eerlijk gezegd had ik geen goede benen. De overwinning zou niet mogelijk geweest zijn zonder mijn ploegmaats."

GOEDE HERINNERING AAN SAN LUCA

De beklimmingen in de Giro dell'Emilia lijken Roglic wel te liggen. "De laatste keer dat ik de San Luca heb beklommen, had ik al gewonnen." Er volgen voor hem nog twee wedstrijden dit jaar. "Dinsdag start ik in Tre Valli Varesine en daarna beëindig ik mijn seizoen in de Ronde van Lombardije."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties