Stuyven en Theuns beschrijven de wereldkampioen: "Je weet wat je aan hem hebt" en "Zeer veel zelfvertrouwen"

Stuyven en Theuns beschrijven de wereldkampioen: "Je weet wat je aan hem hebt" en "Zeer veel zelfvertrouwen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven en Edward Theuns leverden recent zelf nog een knap nummertje in de Primus Classic. De Belgen van Trek-Segafredo rijden nu ook in de ploeg van de wereldkampioen na de triomf van Mads Pedersen in Yorkshire. De drie stonden zaterdag aan de start van de Tour de l'Eurométropole.

Bij VTM Nieuws gaven onze landgenoten hun kijk op de wereldtitel van hun ploegmaat. Stuyven had tijdens het WK snel in de mot dat Pedersen een topdag had. "Hij is goed in dat soort wedstrijden, lange wedstrijden ook, en de regen was zeker in zijn voordeel. Hij zat van in de start attent vooraan. Dan had ik wel rap door dat hij één van zijn goeie dagen had."

Hoe is de nieuwe drager van de regenboogtrui nu juist als persoon? "Hij is iemand die weet wat hij wil en is ook een beetje sfeermaker. Hij werkt wel hard om zijn doelen te bereiken. Je weet wat je aan hem hebt", vindt Stuyven. "Het is iemand die zeer veel zefvertrouwen heeft", treedt Theuns hem bij. "Hij zegt altijd wat hij denkt. Mads heeft vertrouwen in zijn manier. Ik denk dat hij dezelfde mens zal blijven."

Dat is meer dan terecht, zo is in Yorkshire gebleken. Voordien toonde de Deen ook al zijn talent met een tweede plaats in de Ronde, al ontbrak de regelmaat misschien nog enigszins. "Hij heeft superveel potentieel", onderstreept Theuns. "Ik denk dat hij soms zelfs overdrijft op training en dat ervoor zorgt dat hij hoge pieken heeft en soms een beetje minder is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties