🎥 Franse ploeg lokt Backaert weg bij Wanty-Gobert en stelt hem voor met gek filmpje, twee anderen tekenen wel bij

🎥 Franse ploeg lokt Backaert weg bij Wanty-Gobert en stelt hem voor met gek filmpje, twee anderen tekenen wel bij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Frederik Backaert heeft in zijn profcarrière nog voor maar één ploeg gereden: Wanty-Gobert. Daar komt vanaf 2020 verandering in. Backaert zal dan niet langer uitkomen voor de ploeg van Hilaire Van der Schueren. Vital Concept-B&B Hotels lijft hem in.

Backaert viel de voorbije jaren vooral op door ereplaatsen in rittenkoersen en eendagswedstrijden. In 2016 veroverde hij de puntentrui in de Ronde van Oostenrijk. Vorig jaar kwam hun verdere samenwerking al even op de helling te staan. Pas heel laat kreeg Backaert een contractverlenging.

Na zes jaar zet hij nu toch de stap om het team van Van der Schueren te verlaten. Zijn volgende ploeg heeft zijn komst al aangekondigd. Hij trekt naar het Franse Vital Concept. Dat maakte de overstap bekend met een, op zijn zachtst gezegd, vreemd filmpje. Daarin spelen Backaert en de mascotte van de ploeg de hoofdrol.

Twee andere Belgen van Wanty-Gobert hebben hun overeenkomst wel verlengd. Ludwig De Winter tekende bij voor twee jaar. Thomas Degand, al jarenlang actief bij de ploeg, kreeg een contractverlenging voor één jaar aangeboden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties