Comedy capers in Italië: Kopgroep met Nibali, Mollema, Valverde,... rijdt verkeerd, Roglic wint de koers

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Comedy capers in Italië: Kopgroep met Nibali, Mollema, Valverde,... rijdt verkeerd, Roglic wint de koers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast Binche-Chimay-Binche stond in Italië ook de Tre Valli Varesine op het programma. Een voorbereidingskoers op de Ronde van Lombardije van dit weekend. De organisatie van de wedstrijd zal na de vreemde ontknoping toch niet al te best slapen vanavond...

Na enkele kilometers trokken Michael Gogl, Valerio Agnoli, Davide Ballerini, José Herrada en Mattia Frapporti ten aanval. Jumbo-Visma nam in dienst van Primoz Roglic de koers in handen en haalde de kopgroep ruim op tijd bij.

In de finale reed een groep met onder meer Bauke Mollema, Tim Wellens, Daniel Martin, George Bennett, Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde weg. De winnaar van de koers leek in die kopgroep verscholen te zitten, maar dan gebeurde er iets bijzonder vreemd. Een motard nam bij een rondpunt de verkeerde afslag en stuurde de kopgroep dus de verkeerde richting uit.

Luis Leon solo

Aangezien Luis Leon Sanchez wat achter die kopgroep zat, reed de ervaren Spanjaard plots alleen op kop. Sanchez leek lange tijd op weg naar de dagzege, maar door stevig werk van Team Ineos werd hij nog ingelopen. 

In de slotkilometer probeerde Tao Geoghegan Hart weg te rijden, maar op de tegenaanval van Primoz Roglic had hij geen verhaal. De eindwinnaar van de Ronde van Spanje boekt zo opnieuw een knappe dagzege voor Giovanni Visconti en Toms Skujins. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties