Dan toch geen Mathieu van der Poel in Mémorial Frank Vandenbroucke, in 2020 komt mountainbike op eerste plaats
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Van der Poel heeft wegseizoen beëindigt en wil in 2020 oogsten op mountainbike

Dan toch geen Mathieu van der Poel in Mémorial Frank Vandenbroucke, in 2020 komt mountainbike op eerste plaats
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel past dan toch voor de Mémorial Frank Vandenbroucke, oftewel Binche-Chimay-Binche. Even werd nog geopperd dat de Nederlander ook die wedstrijd nog zou bijnemen, maar zijn wegseizoen eindigde wel degelijk met de Famenne Ardenne Classic.

Nochtans had zijn team hem wel kunnen gebruiken in Binche-Chimay-Binche. Corendon-Circus krijgt in de Europe Tour stilaan de tweede plaats in het vizier. Wanty-Gobert bezit die positie momenteel, maar heeft zijn voorsprong zien slinken. Wie bij de eerste twee eindigt, krijgt in 2020 automatisch een wildcard voor de grootste WorldTour-koersen.

JUISTE BALANS VINDEN

Van der Poel moet ook wel aan zichzelf denken en een korte break vooraleer het veld in te duiken is wel wenselijk. Elk jaar is het werkelijk een huzarenstukje voor de alleskunner om de juiste balans te vinden tussen de weg, de mountainbike en het veld.

Na zijn succesvolle passage op de weg dit jaar zal Van der Poel ook volgend jaar enkele klassiekers betwisten. Zelfs deelname aan de Vuelta van 2020 is niet uitgesloten. Toch zal hij vooral meer mountainbikewedstrijden gaan afwerken. Dit om zich goed te kunnen voorbereiden op zijn hoofddoel, de mountainbikerace op de Olympische Spelen in Tokio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties