Eerlijke Roglic verwijst naar kopgroep die verkeerd reed
Redactie
| 0 reacties

Roglic beseft dat hij het geluk had om nog voor de zege te rijden

Eerlijke Roglic verwijst naar kopgroep die verkeerd reed
Foto: © photonews

De Italiaanse eendagskoersen in het najaar liggen Primoz Roglic wel. Na zijn triomf in de Giro dell'Emilia voerde de Sloveen een bisnummer op in Tre Valli Varesine. Zo rondde Jumbo-Visma de kaap van de vijftig overwinningen, al moest hiervoor het wedstrijdscenario wel meezitten.

Toen er een groep ontsnapte met grote namen als Nibali en Valverde, leek de winnaar daar bij te zitten. Het leek voor Jumbo-Visma moeilijk te worden om met de zege aan de haal te gaan, al was George Bennett wel mee. De kopgroep werd in de laatste ronde de verkeerde kant op gestuurd en Roglic sloeg toe aan het einde.

"Ik had geluk dat de kopgroep verkeerd reed", zegt de winnaar van de Ronde van Spanje. "Anders was ik niet in staat geweest om te winnen. Het was een moelijke koers en een lastige finale. Ik wil opnieuw het hele team een compliment geven."

Het is een geweldig seizoen voor mij 

Jumbo-Visma had inderdaad wel zijn verantwoordelijkheid genomen. "We controleerden de koers de hele dag en namen het initatief in de finale. Toen Sanchez teruggegrepen werd, viel ik aan en gaf ik alles wat ik had. Gelukkig was het genoeg om te winnen. Het is een geweldig seizoen voor mij en de ploeg. We hopen met deze vorm naar de Ronde van Lombardije te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties